Helpen in de speeltuin

Stageplaats id: 283

Helpen in de speeltuin

Bij de speeltuin is altijd van alles te doen. Koffie en thee zetten,limonade maken, en in het
onderhoud van de speeltuin meehelpen. Als je het leuk vindt om de vrijwilligers te helpen bij
hun werk voor de kinderen dan is dit een geknipte stage voor jou.
Verkopen van kaartjes, ijs, snoep en drinken. koffie en thee zetten, limonade klaarmaken. De speeltuin netjes houden. B.v. de kuilen onder de schommel weer dicht gooien en op de zand-watertafel de kanalen die de kinderen hebben gegraven aan het eind van de middag weer vlak maken. Het groen kan af en toe wat onderhoud gebruiken, b.v. gras maaien.

Bij slecht weer of regen is de speeltuin gesloten.

 • Doelgroep(en): Kinderen / jongeren
 • Activiteit(en): Verkoop
  Eten en drinken
 • Sector(en): Sport en Recreatie
 • Eisen / voorwaarden: Je moet het leuk vinden om met kinderen en hun ouders om te gaan. Koffie en thee kunnen zetten. Je moet een beetje kunnen rekenen om wisselgeld terug te kunnen geven,maar de verkoop doe je altijd samen met onze vrijwilliger.
 • Gelden er leeftijdseisen: NEE
 • Opleiding(en): Alle
 • Locatie: Beverwijk
 • Tijdstip: Na school
  In weekend
  Tijdens de vakantie
 • Tijdsduur: Voor een langere periode
 • Werktijden: Ma, di, do en vrijdag open van 14.15 tot 17.00 uur. Op woensdag vanaf 13:00 uur. In de schoolvakanties afwijkende tijden, zie periodes.
 • Stage opties / plekken: 3 Sep 2018 - 15 Feb 2019
  Aantal leerlingen: VOL
  Uren: in overleg
  In de herfstvakantie geopend van 13:00-17:00 uur. Vanaf november alleen geopend op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur

  18 Feb 2019 - 19 Apr 2019
  Aantal leerlingen: VOL
  Uren: in overleg
  Tijdens de voorjaarsvakantie geopend van 13:00-17:00 uur.

  22 Apr 2019 - 12 Jul 2019
  Aantal leerlingen: 3
  Uren: in overleg
  In de meivakantie geopend van 10:00-12:00 uur en van 13:00-17:00 uur.

= Roze is beschikbaar
Werkdagen / tijden: Ochtend Middag Avond
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag


Bij slecht weer of regen gesloten.

Organisatie: Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd waar spelen nog echt mogelijk is,
Waar de kinderen geen last hebben van razende auto's waar u als ouder een heerlijke middag met uw kind kunt beleven.
Een speeltuin waar van alles te vinden is zoals: schommels, een boot, een zandbak
(scheppen, harken, emmers zijn aanwezig), twee torens met het kruipnet er tussen en een grote suisbuis, de wip, een mosterdpot, een klimrek, een heuvel, het Tollewiel (een wip/schommel toestel), een combinatie speeltoestel voor de kleintjes (hier zijn twee glijbanen, een helling, een kruipbuis, twee uitkijkposten,een winkeltje, een brandweerstang en een zandbuis).
Er is ook een apart gedeelte voor de peuters, zo zijn ze goed in de gaten te houden.
Iedereen mag spelen in speeltuin Kindervreugd van heel klein tot dat de kinderen zich zelf te groot vinden (ze kunnen dan altijd nog gebruik maken van het voetbalveld naast de speeltuin). Kinderen tot zes (6) jaar dienen onder begeleiding van een ouder te zijn. Die hoeft zich dan niet te vervelen want u kunt plaats nemen op ons terras of op één van de vele bankjes die in de speeltuin staan. Op het terras kunt u een consumptie kopen tegen een geringe prijs.
Er is altijd een toezichthoud(st)er aanwezig die het spelen in de speeltuin kritisch in de gaten houdt en zo nodig ook de kinderen wijst op het onveilige spelen waar ze mee bezig zijn, want spelen is leuk maar het moet wel veilig gebeuren. De speeltuin wordt bijgehouden door een klein groepje enthousiaste vrijwilligers die de veiligheid van de kinderen hoog in het vaandel hebben staan. Omdat het onderhoud van de speeltuin een hoop kost is spelen in de speeltuin niet voor niets maar is bijna voor niets.

Dus kom eens kijken in speeltuin KINDERVREUGD gelegen aan de Huiderlaan te Beverwijk ( de ingang is achter de flat aan de Wilgenhoflaan ).

We(l)doen is een samenwerkingsverband van MaatjeZ/ViVa! Zorggroep, MEE & De Wering, Socius, Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Welschap Welzijn.